Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, 4 februarie
Anual, pe data de 4 februarie, marcăm Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului cu scopul de implica un număr cât mai mare de persoane care să vorbească despre cancer. Obiectivul este reducerea numărului de decese care pot fi prevenite în fiecare an prin creşterea nivelului de conştientizare şi de informare cu privire la această afecţiune. Cancerului îi sunt atribuite 1 din 4 decese la nivelul Europei[1] şi este a doua cauză de moarte prematură, 1,9 milioane de decese provocate în anul 2018[2], şi un număr estimat de 3,45 milioane de pacienţi noi (excluzând cancerul de piele, altul decat melanomul malign).
La Janssen, ne concentrăm activitatea pentru a schimba semnificaţia diagnosticului de cancer, astfel încât, într-o bună zi, cuvintele „aveţi cancer” să aibă un impact mai redus asupra pacienţilor şi să fie mai uşor de rostit de către medicii specialişti. Ne dorim să transformăm cancerul într-o afecţiune care poate fi ţinută sub control, chiar vindecabilă.
„Până atunci, ne dedicăm victoriilor asupra cancerului obţinute în fiecare zi. Fiecare pacient diagnosticat cu cancer parcurge drumul său propriu, cu provocări mai mici sau mai mari pe parcursul acestuia. Modul în care tratăm aceşti pacienţi trebuie să fie deopotrivă unic, adaptat specificului genetic, mediului şi stilului de viaţă al fiecăruia. Prin medicina personalizată, în procesul de cercetare şi dezvoltare din oncologie, ne desprindem de conceptul ‚aceeaşi abordare pentru toţi’. În schimb, ne luăm angajamentul să găsim tratamentul adecvat pentru pacientul potrivit la momentul oportun” – Christian Rodseth, Managing Director Janssen Romania.
Echipa noastră se concentrează asupra acelor tipuri şi sub-tipuri de cancer pe care le cunoaştem cel mai bine, unde rezultatele obţinute pot fi cele mai bune – atât din perspectiva transformării vieţii pacienţilor în prezent, precum şi a apropierii de vindecarea acestora în viitor. La nivel global, expertiza noastră se referă la afecţiunile maligne hematologice, cancerul de prostată, de vezică şi cel pulmonar. Cu ajutorul partenerilor noştri strategici şi a tehnologiei de ultimă generaţie, facem progrese consistente în demersul nostru de a schimba semnificaţia diagnosticului de cancer.
1. Eurostat, Statistics Explained. Cancer statistics. Disponibil la https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Cancer_stat.... Ultima accesare: decembrie, 2018.
2. Ferlay J, Colombet M, Soerjomataram I, et al. Cancer incidence and mortality patterns in Europe: Estimates for 40 countries and 25 major cancers in 2018. European Journal of Cancer. 2018; 103: 356-387. Disponibil la: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0959804918309559. Ultima accesare: decembrie, 2018.