Metodologia Johnson & Johnson de publicare
Întrebările și răspunsurile de mai jos sunt concepute pentru a clarifica metodologia utilizată, pentru a înțelege ce include sau exclude documentul de publicare a Transferurilor de Valoare (ToV) efectuate de o companie Johnson&Johnson conform cerințelor EFPIA.
• Onorariile pentru servicii și compensarea altor cheltuieli individuale ale profesioniștilor din domeniul sănătății, donațiile, granturile, sponsorizările pentru organizațiile din domeniul sănătății și suportul financiar pentru asociațiile de pacienți vor fi incluse în anul calendaristic în care am efectuat efectiv plata sau compensarea în sistemele noastre financiare.
• Transferurile de valoare cu privire la deplasări (de exemplu, bilete de avion), cazare (de exemplu, costul unei camere de hotel) și taxele de înregistrare vor fi incluse în anul calendaristic în care a avut loc activitatea.
• În cazul plăților prin intermediul unei terțe părți, data efectuării plății către terța parte este folosită ca factor determinant pentru alocarea plății în anul calendaristic respectiv.
Pentru contractele care se întind pe mai mulți ani, de obicei este folosită o metodă de plată fracționară. Aceasta înseamnă că valoarea totală este transferată în mai multe plăți distincte de-a lungul timpului.
Fiecare dintre aceste plăți separate va fi inclusă în anul calendaristic în care am efectuat plata sau compensarea în sistemele noastre financiare.
Toate plățile sunt raportate cu TVA și nu includ contribuția cu reținere la sursă (unde este cazul).
Sumele publicate în raportul final nu trebuie utilizate în scopul raportării de TVA sau cu scopuri fiscale.
Toate valorile aferente plăților directe (onorarii, sponsorizări mijloace financiare, cheltuieli asociate onorariilor sau alte cheltuieli, alte cheltuieli) sunt raportate în moneda în care s-a efectuat plata.
ToV către orice profesionist, organizație din domeniul sănătății sau asociație de pacienți dintr-o țară care este în sfera de aplicare a codului de transparență EFPIA vor fi raportate în țara acestora de rezidență, indiferent de care dintre companiile J&J a organizat și/sau realizat ToV.
Sunt raportate numai costurile legate de participarea parțială. Costurile anulării înainte de eveniment nu sunt raportate deoarece acestea nu reprezintă un transfer de valoare către profesioniști, organizații sau asociații de pacienți.
În cazul în care un profesionist prestează un serviciu sau oferă consultanță, costurile conexe de deplasare, cazare sau alte cheltuieli individuale conform termenilor contractului sunt raportate în secțiunea desemnată.
În cazul în care un profesionist este contractat și plătit prin intermediul unei organizații de care aparține acesta, se va publica onorariul pentru servicii către organizație. Orice cheltuieli corelate cu o persoană, precum cheltuieli de deplasare și cazare, vor fi raportate către respectivul profesionist dacă nu este altfel prevăzut în contract.
Ce adresă este indicată în raport?
Vom afișa cea mai recentă adresă a profesionistului/organizației/asociației pe care o avem în baza noastră de date la momentul raportării.
ToV efectuate de către un distribuitor/intermediar de vânzări care nu sunt efectuate în numele sau la solicitarea unei companii J&J trebuie să fie publicate de către distribuitorul/intermediarul de vânzări și nu de către compania J&J.
Raportăm la nivel de țară, ca sumă totală anuală, toate transferurile de valoare rezultate pentru cercetare și dezvoltare către profesioniști/organizații. În conformitate cu cerințele EFPIA, raportul nu include nicio raportare individuală referitoare la ToV pentru R&D.
Sumele reprezintă acele transferuri efectuate către profesioniști/organizații cu privire la planificarea sau desfășurarea (i) studiilor non-clinice (așa cum sunt definite în Principiile OECD cu privire la buna practică de laborator); (ii) studiilor clinice (așa cum sunt definite în Directiva 2001/20/CE); sau (iii) studiilor non-intervenționale, care au caracter prospectiv și implică colectarea datelor pacienților de la sau în numele unui singur profesionist în domeniul sănătății sau al unor grupuri de profesioniști, în mod specific pentru studiu (Sectiunea 15.01 a Codului de etică EFPIA/ARPIM).
Pentru facilitarea bunei înţelegeri a tabelului care constituie ANEXA 1 (FORMULAR DE DECLARARE, conform art. 814 ^ 1 alin (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare), trebuie avute în vedere următoarele note/precizări care fac parte integrantă din raportare.
Cu titlu general, menționăm că s-au depus eforturi semnificative cu bună-credinţă pentru pregătirea raportării, iar în raportare au fost reflectate tranzacțiile care, în înțelegerea J&J Romania SRL, fac obiectul raportării conform obligației legale. Cu toate acestea, nu putem exclude în totalitate riscul unor potențiale erori, având în vedere perioada lungă de raportare și necesitatea implicării unor departamente diferite în identificarea și procesarea datelor.
I. Secţiunea "Sponsorizare" include contractele de sponsorizare încheiate în conformitate cu legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea.
A. Sponsorizări materiale şi financiare către organizaţiile din domeniul sănătăţii, organizaţii de pacienţi şi alte organizaţii care activează în domeniul sănătăţii. Valoarea este stabilită în contractul de sponsorizare.
”Data contract” este data semnării contractului de ăatre ambele părţi.
”Data plăţii” este data identificată a documentului intern de plată relevant.
„Numele, prenumele profesionistului din domeniul sănătăţii” este denumirea organizaţiei din domeniul sănătăţii, beneficiară a sponsorizării.
B. Sponsorizări pentru susținerea participării profesioniştilor din domeniul sănătăţii la evenimente științifice educaționale organizate de către terţi, inclusiv cele organizate de alte entităţi din cadrul J&J. Sponsorizarea include cheltuieli pentru taxele de participare, deplasare, cazare și viză (dacă este cazul). Valoarea este stabilită în contractul de sponsorizare şi nu inlcude cheltuieli administrative ale agenției de turism.
”Data contract” este data evenimentului sponsorizat.
”Data plăţii” este data evenimentului sponsorizat.
„Numele, prenumele profesionistului din domeniul sănătăţii” este denumirea profesionistului din domeniul sănătăţii beneficiar al sponsorizării.
II. Secţiunea "Alte tipuri de cheltuieli":
A. La subsecţiunea ”Onorarii pentru servicii” am inclus contracte de prestări servicii, inclusiv contracte de prestări servicii încheiate între subscrisa și anumite entități comerciale desemnate și contractate de către organizații din domeniul sănătății pentru organizarea logistică a unor evenimente de natură medicală. Valoarea onorariului este conform contractului. În cazul în care au existat cheltuieli asociate executării serviciului prestat (deplasare şi cazare) acestea au fost incluse de asemenea, în sectiunea „Cheltuieli asociate executării serviciilor prevăzute în contractele de servicii”.
”Data contract” este data semnării contractului de către ambele părţi.
”Data plăţii” este data identificată a documentului intern de plată relevant.
„Numele, prenumele profesionistului din domeniul sănătăţii” este denumirea organizaţiei beneficiară a onorariilor – pentru secţiunea „Onorarii pentru servicii”.
„Numele, prenumele profesionistului din domeniul sănătăţii” este denumirea profesionistului din domeniul sănătăţii beneficiar al cheltuielior asociate onorariilor – pentru secţiunea „Cheltuieli asociate executării serviciilor prevăzute în contractele de servicii”.
B. La subsecţiunea ”Alte cheltuieli” am inclus acele tranzacţii pentru cheltuielile legate de evenimentele organizate de către J&J Romania SRL, pe teritoriul României. Valoarea este reprezentată de cheltuielile de cazare şi transport contractate prin agenția agreată J&J şi nu include cheltuielile administrative ale agenției de turism.
”Data contract” este data evenimentului.
”Data plăţii” este data evenimentului.
„Numele, prenumele profesionistului din domeniul sănătăţii” este denumirea profesionistului din domeniul sănătăţii beneficiar al acestor tipuri de cheltuieli.
În plus față de cele de mai sus, mai dorim să menţionăm următoarele aspecte general aplicabile:
1) Pentru situaţiile în care s-au încheiat contracte de prestări servicii / sponsorizări sau alte tipuri de tranzacții care fac obiectul raportării conform legii în cursul perioadei de raportare, dar pentru care plăţile au fost efectuate în anul următor, precizăm că nu le-am declarat, ele urmând a fi declarate în raportarea aferentă anului în care au fost efectiv plătite. Cheltuielile asociate executării serviciilor prevăzute în contractele de servicii au fost declarate conform datei la care au avut loc.
2) Cu privire la cheltuielile cu:
(i) mesele asigurate medicilor în temeiul unor contracte de sponsorizare încheiate cu aceștia pentru participarea lor la evenimente științifice educaționale organizate de către terţe părți (în cazul cărora este imposibil să cunoaștem la momentul raportării valoarea individuală per medic pentru mesele asigurate), și
(ii) mesele oferite medicilor in cadrul unor evenimente/maniferstări/întâlniri de lucru/mese rotunde (modeste, în strictă legatură cu programul evenimentului, puse la dispoziţia tuturor participanţilor în mod egal, cu limite valorice în fiecare ţară, fără ca aceste cheltuieli să fie prevăzute în cadrul unor contracte semnate cu profesioniștii în domeniul sănătății participanți la eveniment),
dorim să menţionăm că în aceaste cheltuieli nu au fost raportate.
3) Toate sumele raportate sunt cele identificate ca fiind cifrele efectiv ordonate la plată, fiind indicate în moneda în care s-a efectuat plata, includ TVA şi exclud reținerea de impozit la sursă (pentru cazurile in care acestea sunt aplicabile).
4) În cazul cheltuielilor efectuate prin intermediul agențiilor de turism (caz în care plățile au fost realizate în mod efectiv de către agenție, aceasta fiind contractată în acest sens de către J&J), aceste cheltuieli au fost declarate conform informațiilor cuprinse în raporatele primite din partea agenției, fără a inlcude cheltuielile administrative ale agenției.