Skip to main content

Search

נוירו-פסיכיאטריה

נוירו-פסיכיאטריה

המוח הוא האיבר המסתורי ביותר בגוף האדם, ולכן הטיפול במחלות נוירולוגיות מורכב ומאתגר. מגוון המצבים והפערים הקיימים בהבנה של הבסיס הביולוגי של הפרעות אלו מוסיפים למאמצים של החוקרים והמדענים המחפשים לרפא מצבים ומחלות הקשורים למוח.

 

מיינדפולנס ודיכאון

ד"ר עודד ארבל - פסיכיאטר מומחה, מנהל היחידה לטיפול יום "גבים", מייסד ומנהל מרפאת המיינדפולנס, המרכז לבריאות הנפש באר שבע

 

&nbps;

דיכאון ותזונה

ד"ר טלי שמואלי-מנהלת תחום פסיכיאטריה מחוז שרון - מכבי

 

&nbps;

הפרעות נוירולוגיות ונפשיות כמו: דיכאון, דמנציה וסכיזופרניה, יכולות להופיע כתחלואה בודדת או כתחלואה נלווית של מצבים אחרים בנוסף לתסמינים פיזיים ופסיכולוגיים. הפרעות אלה עלולות להשפיע גם על תעסוקה וחינוך, מערכות יחסים, בריאות ואיכות החיים הכללית. אנשים החיים עם מחלות נוירולוגיות חווים לא רק את הסבל שבמחלה, אלא פעמים רבות גם עם הסטיגמה הקיימת בחברה. השלכות אלה משפיעות לא רק על המטופלים, אלא גם על הקרובים אליהם והמטפלים שלהם.

המומחיות שלנו במדעי המוח

ביאנסן, אנו מתמקדים בפריצת גבולות הרפואה - כדי לעזור לפתור חלק מהמצבים הרפואיים המאתגרים ביותר של זמננו. בריאות הנפש הייתה ועודנה חלק חשוב מהמורשת שלנו מאז שהחברה נוסדה ואנו נשארים מחויבים להפחתת הנטל, הנכות וההרס הנגרמים מהפרעות בבריאות הנפש.

הרקורד שלנו במדעי המוח משתרע על פני יותר משישה עשורים.

הסיפור שלנו התחיל בשנת 1958 כאשר פיתחנו טיפול פורץ דרך בסכיזופרניה, אחת התרופות האנטי-פסיכוטיות הראשונות. טיפול זה הוא אחת משתי תרופות פסיכיאטריות שפיתחנו, שתיהן מוכרות על ידי ארגון הבריאות העולמי כתרופות חיוניות (4).

מאז, חקרנו והצענו יותר מ-20 טיפולים וחידושים, אשר ביחד עזרו לעצב את הטיפול באנשים החיים עם הפרעות נוירופסיכיאטריות (5).

 

תחומי המיקוד שלנו במחלות:

סכיזופרניה היא הפרעה המשפיעה על האופן שבו האדם חושב, מרגיש ומתנהג. היא מתוארת לעתים קרובות כסוג של פסיכוזה, כלומר אנשים החיים עם סכיזופרניה לא תמיד יוכלו להבחין בין המחשבות והרעיונות שלהם לבין המציאות (6). הפרעה זו גורמת למגוון של תסמינים פסיכולוגיים שונים, כולל הזיות, אשליות, מחשבות מבולבלות ושינויים בהתנהגות. בערך 1 מכל 100 אנשים יסבול מאפיזודה של סכיזופרניה בשלב מסוים במהלך חייהם (6).

הפרעת דיכאון מג'ורי (MDD) היא מחלה מעיקה וצורה חמורה של דיכאון, המאופיינת במצב רוח מדוכא (המתבטא בעצב, רגשות אשמה וערך עצמי נמוך ), תחומי עניין מופחתים ותפקוד קוגניטיבי ופיזי לקוי כגון הפרעות בשינה או בתאבון (7,8). אנשים עם MDD עלולים לסבול מבעיות פיזיות מרובות ללא סיבה נראית לעין (8). MDD מופיע בערך פי שניים בנשים מאשר אצל גברים ומשפיע על אחד מכל שישה מבוגרים במהלך חייהם (7). דיכאון הוא הפרעה נפשית נפוצה ואחד הגורמים העיקריים לנכות ברחבי העולם (8).

 
References
1. World Health Organisation: Mental and Neurological disorders
2. Sartorious N.(2013) Comorbidity of mental and physical diseases: a main challenge for medicine of the 21st century. Shanghai Arch Psychiatry. 25(2), 68–69.
3. Connell, J. et al (2012). Quality of life of people with mental health problems: a synthesis of qualitative research. Health and Quality of Life Outcomes, 10, 138.
4. WHO. Model List of Essential Medicines. Available at: https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/325771/WHO-MVP-EMP-IAU-... Accessed: November 2020.
5. Janssen. 2019. Psychiatry: Mood Disorders Portfolio. Data on file. PSY/DOF/MAY2019/EMEA001
6. Royal College of Psychiatrists: Schizophrenia
7. Otte, C. et al. (2016) Major depressive disorder. Nature Reviews Disease Primers volume 2, Article number: 16065.
8. World Health Organisation: Mental Disorders
 
 

 

שירות לציבור. מוגש מטעם חברת J-C Health Care Ltd. – Janssen Israel . לפרטים נוספים מומלץ לפנות לרופא המטפל.
 המידע המועבר נכון לתאריך ינואר 2024.
EM-114167