Skip to main content

Ρευματολογία

Ψωριασική Αρθρίτιδα

Ανοσολογία - Ψωριασική Αρθρίτιδα

Αν πάσχετε από ψωρίαση ή ψωριασική αρθρίτιδα, ειμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στη διαχείριση των νόσων και στην ανάπτυξη αποτελεσματικών θεραπειών που θα μειώσουν την αρθρική φλεγμονή και τον πόνο. Κατανοούμε τον πόνο που συνεπάγονται οι αυτοάνοσες παθήσεις και εργαζόμαστε για να απαλύνουμε το άγχος που μπορεί να προκαλούν στους ασθενείς και τους αγαπημένους τους.

Η επικέντρωσή μας στη Ρευματολογία: Ψωριασική Αρθρίτιδα

  • Για περισσότερες απο δύο δεκαετίες, η Janssen προσφέρει σε ασθενείς και γιατρούς σημαντικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της ψωριασικής αρθρίτιδας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και άλλων ρευματικών νόσων.
     
  • Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι μια χρόνια αυτοάνοση πάθηση, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των αρθρώσεων, συνηθέστερα στα χέρια και στα πόδια. Μπορούν να προσβληθούν και άλλα μέρη του σώματος, όπως οι τένοντες και οι σύνδεσμοι.
     
  • Έως και 30% των ασθενών με ψωρίαση εμφανίζουν και ψωριασική αρθρίτιδα [1]. Για περισσότερες πληροφορίες για την ψωρίαση, επισκεφθείτε τη σελίδα της Δερματολογίας
     

Τι έχουμε πετύχει

  • Η Janssen πρωτοπορεί στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τις ρευματικές νόσους, ξεκινώντας από την ανάπτυξη των αναστολέων TNFa, καθώς και άλλων βιολογικών θεραπειών.
     
  • Είμαστε δεσμευμένοι στην ανάπτυξη καλύτερων θεραπειών για τους ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα, δεδομένων των σωματικών και ψυχολογικών συνεπειών της νόσου στους ασθενείς.
     
  • Στο μέλλον, στοχεύουμε να προσφέρουμε αποτελεσματικές θεραπευτικές λύσεις για όλους. Από τους ασθενείς σε πρώιμα και ήπια στάδια μέχρι αυτούς με σοβαρές μορφές της νόσου και αυτούς για τους οποίους οι θεραπευτικές επιλογές έχουν εξαντληθεί.
     
  • Ο στόχος μας είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω καινοτόμων θεραπειών, οι οποίες θα φρενάρουν το ανοσοποιητικό σύστημα ή θα επιβραδύνουν τους επαγωγείς του. Στο μέλλον, στοχεύουμε στη συνδυαστική χρήση αυτών των θεραπευτικών προσεγγίσεων για να προσφέρουμε στους ασθενείς ακόμα καλύτερες εκβάσεις. 
     
  • Δεν θα σταματήσουμε αν δεν πετύχουμε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τις αυτοάνοσες φλεγμονώδεις παθήσεις.
     

Σχετικά με την ψωριασική αρθρίτιδα:

Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι μια χρόνια, αυτοάνοση φλεγμονώδης πάθηση που προκαλεί φλεγμονή (πρήξιμο) των αρθρώσεων και συνήθως ερυθρές πλάκες δέρματος, που αποκαλούνται ψωριασικές. Η ψωριασική αρθρίτιδα μπορεί να προσβάλλει τόσο τις αρθρώσεις, όσο και τον συνδετικό ιστό (ενθέσεις), προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία και πρήξιμο [2]

  • Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ψωρίαση προηγείται για αρκετά χρόνια της ψωριασικής αρθρίτιδας και σε άλλες περιπτώσεις η ψωριασική αρθρίτιδα εμφανίζεται πρώτη [2]. Το 80% των ασθενών με ψωριασική αρθρίτιδα έχουν και ενεργή ψωρίαση [3].
     
  • Τα συμπτώματα της ψωριασικής αρθρίτιδας εμφανίζονται συνήθως σε ηλικίες μεταξύ 30-50 ετών, αλλά μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή, εξίσου σε άνδρες και γυναίκες [4].
     
  • Στην ψωριασική αρθρίτιδα είναι σημαντικό η θεραπεία να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, επειδή η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση της αρθρικής βλάβης. Εάν η βλάβη είναι σοβαρή, υπάρχει κίνδυνος μόνιμων αρθρικών προβλημάτων ή παραμορφώσεων, κάτι που δυσχεραίνει τις καθημερινές λειτουργίες [5]

















Τα συμπτώματα της νόσου μπορεί να εμφανίζονται πέραν του δέρματος και των αρθρώσεων:

  • Οι ασθενείς συχνά βιώνουν κόπωση, πόνο και κατάθλιψη, που επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής τους [6][7][8][9].
     
  • Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα έχουν και τουλάχιστον μία συνοσσηρότητα. Έως και 40% των ασθενών με ψωριασική αρθρίτιδα έχουν τρεις ή περισσότερες συννοσηρότητες [10].
     
  • Οι ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα είναι πιιθανό να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο και μεταβολικές συννοσηρότητες, όπως παχυσαρκία και διαβήτη. Αυτές οι παθήσεις μπορούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής, να αυξήσουν τα κόστη περίθαλψης και να περιπλέξουν τη θεραπεία της ψωριασικής αρθρίτιδας [10][11].

 

Ξεπεράστε τις προσδοκίες σας

  • Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ψωρίαση ή την ψωριασική αρθρίτιδα, επισκεφθείτε τη σελίδα "Ξεπεράστε τις προσδοκίες σας". Στην ιστοσελίδα αυτή, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη ψωριασική νόσο, τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, καθώς και τους σχετικούς συλλόγους ασθενών.
     
  • Η σελίδα προσφέρει συμβουλές, προσωπικές ιστορίες ασθενών και αξιόπιστες, επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες με σκοπό να ενημερώσει γύρω από τη νόσο, να ενθαρρύνει τους ασθενείς να μιλούν για αυτή και να τους προσφέρει χρήσιμα εργαλεία και συμβουλές.
     
  • Πιστευουμε πως, με τα κατάλληλα εργαλεία, δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορούν να πετύχουν οι ασθενείς. Κάθε μερα μπορεί - και θα πρέπει - να είναι γεμάτη με θριάμβους, μικρούς ή μεγάλους.

Ξεπεράστε τις προσδοκίες σας

Βιβλιογραφικές αναφορές:

[1] Lenman M and Sonya A. Diagnosis and management of psoriatic arthropathy in primary care. British Journal of General Practise. 2014; 64(625); 424-425.

[2] Busse K and Liao W. Which Psoriasis Patients Develop Psoriatic Arthritis? Psoriasis Forum . 2010;16(4):17–25.

[3] Coates LC and Helliwell PS. Psoriatic arthritis: state of the art review. Clin Med (Lond) . 2017;17(1):65–70.

[4] American College of Rheumatology. Psoriatic Arthritis. Available at: https://www.rheumatology.org/I-Am-A/Patient-Caregiver/Diseases-Condition... . Accessed June 2023.

[5] Belasco J and Wei N. Psoriatic Arthritis: What is Happening at the Joint? Rheumatol Ther. 2019;6(3):305–315.

[6] Coates, L.C. et al. Achieving minimal disease activity in psoriatic arthritis predicts meaningful improvements in patients’ health-related quality of life and productivity. BMC Rheumatol. 2018 2;24.

[7] Betteridge N, et al . Promoting patient-centred care in psoriatic arthritis: A multidisciplinary European perspective on improving the patient experience. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2016;30(4):576–85.

[8] Kotsis K, et al . Anxiety and depressive symptoms and illness perceptions in psoriatic arthritis and associations with physical health-related quality of life. Arthritis Care. 2012. Res(Hoboken). 2012;64(10):1593–601.

[9] Gossec L, et al . A patient-derived and patient-reported outcome measure for assessing psoriatic arthritis: elaboration and preliminary validation of the Psoriatic Arthritis Impact of Disease (PsAID) questionnaire, a 13-country EULAR initiative. Ann Rheum Dis. 2014;73(6):1012–1019.

[10] Arthritis Foundation. Metabolic Comorbidities of Psoriatic Arthritis. Available at: https://www.arthritis.org/health-wellness/about-arthritis/related-condit... . Accessed June 2023.

[11] Lee S, et al. The burden of psoriatic arthritis: a literature review from a global health systems perspective. P.T. 2010;35(12):680-689.

CP-398610/JCW/0623/010
Τελευταία ενημέρωση Ιούνιος 2023